Bollen

Ruiter-Wever levert zoveel mogelijk bollen uit eigen teelt in de export. Dit resulteert tot grote tevredenheid bij de klanten, veelal door een zwaarder product met minder uitval voor een scherpe prijs.

Dit komt voornamelijk voort omdat Ruiter-Wever zijn eigen product goed kent, en wordt er precies ingespeeld op de wensen van klanten. Zo worden bollen die vroeg gebroeid worden uit een andere maat geraapt dan bollen die laat gebroeid worden. Ook wordt er vanaf het moment van oogsten rekening gehouden met de eindbestemming van het product, en dan vooral gelet op temperatuur behandelingen.

Verder probeert Ruiter-Wever continu zijn assortiment op pijl te houden. Gekeken wordt naar de langere zwaardere tulpen, enkelbloemig, harde kleuren. Ondanks de hoge investering in nieuw plantmateriaal is Ruiter-Wever vaak in de mogelijkheid dit voor interessante prijzen aan zijn klanten aan te bieden. Zo kunnen klanten van Ruiter-Wever zich onderscheiden met aanbod en kwaliteit bij hun klanten, en ondanks de geboden exclusiviteit kunnen ze toch een concurrerende prijs bieden.

Ondanks dat de expertise van Ruiter-Wever in de vroege teelt plaats vinden, bieden zij ook een mooi pakket voor de latere broei. Op deze manier kan Ruiter-Wever al een broei pakket bieden met 7 te oogsten kleuren voor de kerst. Doorlopend in verschillende cultivars tot half Mei. Ook zijn er voor de feestdagen de dan belangrijke hoofdkleuren in de beste kwaliteit aanwezig.

Er is al veel ervaring met exporteren, met name op Amerika en Canada. Hierdoor kan Ruiter-Wever een uitstekend advies leveren voor het broeien op alle mogelijke plaatsen, veelal wordt er in de preparatie rekening mee gehouden waar klanten zich bevinden. Zaken zoals, hoogte, lichtinstraling, infrastructuur en uiteraard de luchtvochtigheid spelen een belangrijke rol.